Home Over Lamberts Healthcare Colladeen Derma Plus In het nieuws Contact Verkrijgbaarheid
Home > In het nieuws

Oxidatieve schade door UV-straling

06-05-2013 17:45:36

Het is algemeen bekend dat UV-straling kan leiden tot oxidatieve schade van gezonde huidcellen. Daarom bedekken we de huid en/of maken we gebruik van zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor, wanneer wij naar buiten gaan in de zon. Deze maatregelen beschermen ons en minimaliseren de oxidatieve schade. Nu weten we dat we onszelf ook van binnenuit kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve schade aan de huidcellen door UV-straling.

Het effect van UV-straling

Het is van belang om gezonde huidcellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Daarom is het bedekken van de huid tegen direct zonlicht zo belangrijk.

Wanneer we ons lichaam helpen zich voldoende te kunnen beschermen tegen oxidatieve schade door luchtvervuiling en UV-straling, leveren we ook een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in lichaamscellen.

Lichaamseigen enzymen (Matrix Metalloproteinase (MMP’s), blijven dan op “uit” staan, waardoor de balans tussen afbraak en vernieuwing langer intact blijft.

Bescherming van binnenuit

Wanneer het lichaam is voorzien van voldoende anti-oxidatieve voedingsstoffen beschermt het de cellen tegen oxidatieve schade door UV-straling

De vitamine C in de Colladeen Derma Plus draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de structuur van de huid en het onderhuids bindweefsel. Bovendien helpt vitamine C bij de be-scherming van gezonde huidcellen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Colladeen Derma Plus bevat ook biotine en niacine, die bijdragen tot de instandhou-ding van een normale huid en slijmvliezen. Ze voeden de huid van binnenuit en ondersteunen het herstel-lend vermogen van de huid.

Colladeen Derma Plus, dat is ontwikkeld volgens deze laatste wetenschappelijke inzichten bevat naast deze zogenaamde huidvitaminen verder o.a. OPC’s. In druivenpitten en Blauwe Bosbessen zijn grote hoeveelheden van deze OPC’s aanwezig.

De vitamine C in de Colladeen Derma Plus heeft een brede invloed op de huid