Home Over Lamberts Healthcare Colladeen Derma Plus In het nieuws Contact Verkrijgbaarheid
Home > In het nieuws

Vouwen en fijne lijntjes in de huid

06-05-2013 17:13:11

Wanneer de productie van collageen in evenwicht is met de afbraak ervan behoud de dermis van de huid haar elasticiteit en stevigheid en blijft op de juiste dikte. De hydratatie van de huid blijft, doordat het netwerk van kleine bloedvaten ook op peil blijft, in dat geval ook in tact. Als gevolg daarvan ontstaan er minder vouwen en/of fijne lijntjes aan het huidoppervlak: de huid blijft in langer tact.

Leeftijd, maar ook factoren van buitenaf, waaronder de oxidatieve schade aan gezonde huidcellen door luchtvervuiling en UV-straling kunnen invloed hebben op de balans tussen afbraak en vernieuwing van o.a. collageen.

Huid

Door de huidcellen te helpen beschermen tegen oxidatieve schade, waardoor de lichaamseigen MMP enzymen op “uit” blijven staan, blijft het lichaam in staat om voldoende collageen op te bouwen. Daarmee wordt van binnenuit, via de dermis, bijgedragen aan de vorming van collageen.

Colladeen Derma Plus - methodologie

De vitamine C in Colladeen Derma Plus draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid en voor het bindweefsel en de bloedvaten in de huid.

Biotine en Niacine dragen bij tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen. Ze voeden de huid van binnenuit en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid.

De huid bestaat voornamelijk uit collageen, het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Dit eiwit vormt de verbindingsvezels in de huid, ligamenten, kraakbeen, spieren en bloedvaten. Maar Collageen is gevoelig voor vrije radicalen.

Vouwtjes en lijntjes in de huid

Vrije radicalen zijn moleculen die ook bijdragen aan het verouderingsproces en de bepaling van het algemeen welbevinden (zie bijsluitertekst) Blootstelling aan UV licht en luchtvervuiling verhogen het aantal circulerende vrije radicalen in het lichaam. Een antioxidant (Vitamine C), dat in staat is de vrije radicalen te neutraliseren, levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.